Rochia de mireasă este cel mai important și cel mai prețios articol vestimentar din viața ta! Ziua nunții este cea mai așteptată și este plină de dorințe pentru fiecare femeie. Noi suntem aici pentru a te ajuta cu câteva sfaturi și idei ca tu să alegi rochia care se potrivește cel mai bine cu silueta ta. Așadar, am încercat să conturăm câteva tipuri de siluete pentru a vă fi de ajutor în alegerea rochiei perfecte, iar mai jos îți prezentăm recomandările noastre cu privire la alegerea rochiei în funcție de forma corpului.

Există 5 tipuri principale pentru rochia de mireasă, deci vom avea 5 forme ale corpului:

  1. ROCHIE DE MIREASĂ PENTRU CORPUL ÎN FORMĂ DE CLEPSIDRĂ

Norocoasele unui astfel de trup au talie mică, îngustă, foarte bine definită, abdomen plat și fund bombat. Pentru acest tip de siluetă, nu este importantă înălțimea, deoarece este posibil să regăsim aceste caracteristici atât la miresicile mici de statură sau chiar cu o înălțime peste medie. Așadar, pentru un corp în formă de clepsidră este recomandată rochia de mireasă tip Sirenă. Acest model subliniază silueta de tip clepsidră sau cea de triunghi invers, deoarece nu orice femeie o poate îmbrăca și astfel vei avea o rochie deosebită ce emană feminitate, atitudine, romantism și farmec.

2. ROCHIE DE MIREASĂ PENTRU CORPUL ÎN FORMĂ DE TRIUNGHI/PARĂ

Posesoarele unui astfel de corp au evidențiată zona șoldurilor și a posteriorului, unde șoldurile sunt mai mari decât umerii, iar partea inferioară a corpului este vizibil mai voluminoasă decât partea superioară. În acest caz, este recomandat să alegi o rochie de tip A-Line. Este rochia perfectă pentru miresele care doresc ceva special, dar vor să se simtă confortabile, fără a adopta un stil ce le scoate din zona de confort. Este perfectă pentru dans, de fapt, este cea mai lejeră rochie de mireasă din toate.

3. ROCHIE DE MIREASĂ PENTRU CORPUL ÎN FORMĂ DE MĂR (CERC)
Dacă ai bustul și șoldurile mari, talia nedefinită, atunci te încadrezi la această categorie. În acest caz, îți recomandăm o rochie de tip Empire. Sfatul nostru este să alegi o rochie de mireasă cu talie înaltă și cordon sub bust pentru a pune în evidență zona cea mai subțire și pentru a crea un impact vizual puternic cu efect de alungire și subțiere. Această rochie de mireasă atrage privirea în zona bustului, deci, este perfectă pentru fetele care au corpul mai rotund.

4. ROCHIE DE MIREASĂ PENTRU CORPUL ÎN FORMĂ DE TRIUNGHI INVERSAT
Dacă faci parte dintre femeile cu un bust generos dar cu șolduri mici, atunci te încadrezi în această categorie (forma de triunghi inversat).
Acest tip de corp este evidentiat prin umerii lați sau sâni proeminenti, în dezechilibru cu talia și șoldurile înguste.
Pentru un astfel de corp trebuie evitată rochia fără umeri sau mulată pe corp.

Stilul potrivit în aceste caz este rochia de mireasă tip Ball Gown.
Acest tip de rochie este una tradițională, care îți va accentua mai mult bustul, în timp ce aceasta cade grațios spre exterior de la talie în jos, însă cu volum pentru a echilibra vizibil corpul.

5. ROCHIE DE MIREASĂ PENTRU CORPUL ÎN FORMĂ DE DREPTUNGHI
Forma dreptunghiulară a corpului este determinată de lipsa curbelor: bustul și șoldurile sunt egal proporcionale iar lipsa unei talii bine definite accentuează acest aspect. Alegerea ideală pentru tine în acest caz este rochia de tip Coloană.

Această rochie îți va arăta perfect corpul, adăugând în același timp grație și eleganță aspectului tău. Stilul de rochie de tip Coloană scoate în evidență formele feminine, chiar dacă acestea sunt puțin „ascunse” în realitate. Volumul rochiei trebuie să fie moderat, recomandăm un decolteu în V pentru a estompa latimea umerilor și a crea vizual impresia de umeri mai mici.

Așadar Miresici, vă așteptam la probă pentru a crea împreună rochia de mireasă perfectă pentru fiecare siluetă.
În cazul în care rochiile designerilor noștri nu reusesc să vă pună perfect în valoare silueta, Missy Fashion vă poate ajuta cu orice modificări, toate adaptate dorințelor și nevoilor tale.

Lasă un comentariu